Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το άβατο















Τη μάσκα μου μπορείτε να θαυμάσετε.
Εκτίθεται σε θέατρα σκιών
και σε μουσεία.

Τα λόγια μου μπορείτε ν' αγοράσετε.
Πωλούνται σε τιμές ελκυστικές
κάτω του κόστους.

Τη γεύση μου μπορείτε να μαντέψετε.
Παλιώνω σε κελάρι σκοτεινό
να ωριμάσω.

Τα ρούχα μου μπορείτε να μυρίσετε.
Αρώματα φοράω ακριβά
Επιταφίων.

Τις σκέψεις μου μονάχα μην αγγίξετε.
Το χέρσο ναρκοπέδιο του νου
με τις αλήθειες.

Χάρης Μελιτάς
από τη συλλογή Η διαθήκη, 2013


9 σχόλια:

Poet είπε...

Ο Χάρης Μελιτάς επανέρχεται μέσα στο 2013, όχι με χαϊκού τη φορά αυτή αλλά με μια συλλογή ποιημάτων βραβευμένη από την Τέχνη του Κιλκίς. Ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα ποιήματά του που έχουν αναρτηθεί στο Λιβάδι.

Woman in Blogs είπε...

Αυτό θα κάνω, γιατί αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον!

Άστρια είπε...

Από τα πολύ όμορφα "άνθη" στο "Λιβάδι" με πυκνό και έντονο άρωμα απόσταξης. Επιτρέποντας και απαγορεύοντας τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κανείς στο ψάξιμο για την ανίχνευσή του.
Η τελευταία στροφή από τις πιο ωραίες σκέψεις που έχω διαβάσει αυτό τον καιρό.

Καλό βραδάκι αγαπητέ μας ποιητή, πάντα ωραίες οι επιλογές σου!

55fm είπε...

Tόλη μου,το λιβάδι σου πάντα μου δημιουργεί έντονα συναισθήματα!Με μικρή καθυστέρηση, θέλω να σου αφήσω τις πιο όμορφες ευχές μου για τα γενεθλιά σου!Χρόνια πολλά αγαπημένε ποιητή!Να είσαι γερός και πάντα φωτεινός!Αδιόρθωτε εκρηκτικέ σκορπιέ,με δυναμώνεις!Φιλιά πολλά!

Rosa Mund είπε...

Μου πάει πολύ ο Χάρης Μελιτάς.
Ειδικά σ' αυτό το ποίημα του.
Έξοχο!

Απορία: Γιατί δεν βρίσκω λέξεις να σχολιάσω, όσο περνάει ο καιρός;
Μου φαίνεται ότι μου δημιουργούνται τέτοια συναισθήματα,
που κάνουν τα λόγια μου φτωχά έως περιττά.
Κρείσσον το σιγάν(;)

Poet είπε...

Χάρη, πρόσεξε ποιες έχεις προσελκύσει με το ποίημά σου: Μια γυναίκα των ιστολογίων, ένα κορίτσι του διαστήματος, την Όλγα-Ουρανία, πρώην Αθηναία και νυν χωριατοπούλα και την μεσαιωνική πυργοδέσποινα Ροζαμούνδη. Σπάνια χωροχρονική ποικιλία και ποιότητα. Ευχαριστούμε, κορίτσια.

Poet είπε...

Σωστά, ας μην ξεχνάμε ότι είμαι Σκορπιός με ωροσκόπο τον Λέοντα και ότι τα γενέθλιά μου ήταν στις 14 του Νοέμβρη. Σήμερα απλώς γιορτάζει η μικρότερη αδερφή μου (ναι, πέσατε σε φωλιά σκορπιών).

Σας ευχαριστώ λοιπόν για μια φορά ακόμη. Αυτό θέλουμε κι εμείς γυναίκα των ιστολογίων, να σας κεντρίζουμε το ενδιαφέρον. Επιδιώκουμε το πυκνό και έντονο άρωμα απόσταξης, κορίτσι των άστρων (μην πιστεύεις τις απαγορεύσεις). Γλυκιά μου Όλγα, ομολογώ ότι μου έχεις λείψει όλο αυτόν τον καιρό και πράγματι είμαι εκρηκτικός, αδιόρθωτος και αμετανόητος, αλλά και φωτεινός.
Κική μου, τα έντονα συναισθήματα προσωρινά μόνο σε αφήνουν βουβή, σύντομαι θα σε κάνουν ακόμη πιο εύγλωττη. Να είστε καλά, αγαπημένα κορίτσια που ομορφαίνετε τη ζωή μας.


Αγγελοπούλου Ιωάννα είπε...

καλησπέρα από ένα ακόμα κορίτσι στην παρέα..(η χαρά του Χάρη, να μην αναφερθώ σε σκορπιούς και λέοντες !) Όμορφο ποίημα πράγματι και εγώ ταυτίστηκα ομολογώ..τόσο που τόλμησα να του βάλω συνοδεία εικόνα με στίχο...καλό μας ξημέρωμα!

Poet είπε...

Θαυμάσια, κοριτσάκι, έτσι σε θέλουμε, να σε εμπνέουν τα ποιήματα. Για να δούμε τώρα πώς θα χαιρετίσεις την επιστροφή της άγρυπνης (και ατίθασης)αντιλόπης.