Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Εγγενής αντίθεση

(Alfred Gockel, Endless Love Painting)


Το σύμπαν μου όλο
Δυό φωνήεντα
Εύπλαστα και υγρά
Κι ένα σύμφωνο
Σκληρό 
Σαρκοβόρο


Εσύ

Γεωργία Κολοβελώνη
από τη συλλογή Ιστορίες με λυπημένη αρχή, 2012

9 σχόλια:

Poet είπε...

Άλλη μία φιλόλογος, άλλη μία Τρικαλινή και, ιδίως, άλλη μία αξιόλογη νέα ποιήτρια. Επιβεβαιώνεται για μια φορά ακόμη ότι η ποίηση ανθίζει σε χαλεπούς καιρούς.

Η Γεωργία Κολοβελώνη γεννήθηκε στο Βαλτινό Τρικάλων. Είναι πτυχιούχος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ποιήματά της έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί στην επετηρίδα «Τρικαλινά». Οι «Ιστορίες με λυπημένη αρχή» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο!
Καλοτάξιδη η συλλογή!

Βάγια Κάλφα

Poet είπε...

Καλημέρα και καλή μετεκλογική εβδομάδα, Βάγια. Χαίρομαι που σου άρεσε το ποίημα της Γεωργίας. Θα ακολουθήσουν αρκετά ακόμη τις επόμενες μέρες.

Margo είπε...

Ωραίο!
Ότι καλύτερο για την πρώτη μέρα μετά των εκλογών :-)

υ.γ.1 οι πίνακες του Ντίνου είναι ειδική παραγγελία για το λιβάδι;

υ.γ.2 έλαβα σήμερα ένα υπέροχο δώρο και νιώθω απέραντη ευτυχία, λίγο παράξενο για την εποχή. Ευχαριστώ από καρδιάς!!!!!

Να σαι καλά Τόλη μου

Poet είπε...

Ναι, Μαρία μου, χρειαζόμαστε τώρα μεγάλες δόσεις αντιοξειδωτικής ποίησης για να συνέλθουμε από τις δυσώδεις πομφόλυγες της προεκλογικής περιόδου.

Τον πίνακα αυτό ο Ντίνος τον ζωγράφισε περί τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Με τις προφητικές ικανότητες όμως ποιητών και ζωγράφων, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν πράγματι ήταν κάποιου είδους υπερβατική παραγγελία για το Λιβάδι.

Ελπίζω να σου κρατήσει καλή συντροφιά η νέα μου ποιητική συλλογή και, ίσως, πράγματι κάποιες στιγμές αισθητικής απόλαυσης. Να είσαι καλά, καλό βράδυ.

to bougazi είπε...

λίγα λόγια, γεμάτα. Ευχαριστούμε για τις παρουσιάσεις σας.

Poet είπε...

Κάνω ό,τι μπορώ, όσο πιο απλά και λιτά γίνεται. Σε ευχαριστώ, bougazi.

fasianos είπε...

Διαβάζοντας την ποίηση της Γεωργίας νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα σύννεφο που αιωρείται πάνω από τα γαλήνια, σκοτεινά νερά μιας λίμνης..φύλλα λικνίζονται και αφήνονται απαλά να ταξιδέψουν στη σιωπή που παράγει η απουσία....
Ηλίας Τρώντσιος

Poet είπε...

Πολύ ποιητικό αλλά και εύστοχο το σχόλιό σου, φίλε Ηλία. Καλωσόρισες στο Λιβάδι.