Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τα φθινοπωρινά μας χρώματα

Κάπως καθυστερημένα αλλάξαμε αμφίεση. Είναι πιθανό όμως και ο χειμώνας να αργήσει πολύ, να είναι μια παράταση του φθινοπώρου. Λατρεύω αυτή τη γλυκιά, ρομαντική εποχή. Όχι μόνο γιατί ανήκω στο ζώδιο του Σκορπιού και όχι μόνο γιατί είναι η εποχή της Θεσσαλονίκης.

Ο Ντίνος Παπασπύρου φρόντισε για μια φορά ακόμη να απεικονίσει το φθινόπωρο σε μια ωραία ζωγραφιά του. Και η Λίνα Παπαδοπούλου επιμελήθηκε την παρουσίαση του πίνακα και του ποιήματος. Με την ολόψυχη, πιστεύω, συγκατάθεση ενός άλλου Σκορπιού, της Τζούλιας Φορτούνη.  
Η παρέα λοιπόν  αυτή των τεσσάρων συνεργατών εύχεται σε όλους τους φίλους καλό φθινόπωρο, καλή δύναμη στις δύσκολες περιστάσεις και όλη την έμφαση στις αληθινές αξίες της ζωής.

8 σχόλια:

nameliart είπε...

Καλό φθινόπωρο – και δική μου αγαπημένη εποχή –
και με γεια η νέα εμφάνιση!
Πολύ εικαστική, πολύ ποιητική,
πολύ ταιριαστή και με την εποχή και με το ιστολόγιο!

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ είπε...

Τόλη μου εύχομαι σε εσένα, την Τζούλια, τον Ντίνο και φυσικά στην Λίνα, αλλά και σε όλους τους φίλους του ιστολογίου καλό φθινόπωρο με υγεία και καλή διάθεση παρά τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Υπέροχο το ποίημα σου, η ζωγραφιά του Ντίνου, η επιμέλεια της Λίνας. Χαιρετώ...

Poet είπε...

Μελίνα, κορίτσι των θετικών επιστημών, που το κέρδισε η ζωγραφική και η ποίηση, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και τις σχεδόν ποιητικές σου ευχές (σου βγαίνει αυθόρμητα ο ρυθμός).

Χρόνια πολλά καθυστερημένα αλλά από την καρδιά σε σένα. Συνέχισε με τα χρώματα του ονείρου γιατί κι εμείς, ναι, αρνούμαστε κατηγορηματικά να μεγαλώσουμε.

Poet είπε...

Πάντα καλέ και γενναιόδωρε Τάσο μου, σε ευχαριστώ θερμά και εκ μέρους των άλλων. Ας μην ξεχνάμε ποτέ την μεγάλη, την ακατάλυτη δύναμη που ονομάζεται ανθρώπινη αγάπη και αλληλεγγύη.

Margo είπε...

Τα σκούρα χρώματα την νύχτας στον πίνακα έρχονται σε αντίθεση με το φως που υπόσχεται το ποίημα. Θα μπορούσε να είναι και συμβολικό.. το σκοτάδι της εποχής μας που καλείται η τέχνη, η ποίηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, να φωτίσει.

Την καλησπέρα μου στην αγαπημένη ομάδα του λιβαδιού!

Poet είπε...

Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου, Μαρία μου. Πάντα υπάρχει ένα φως για κείνους που το αναζητούν, που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό.

Καλό ξημέρωμα, γλυκό κορίτσι του Αιγαίου.

ΕLΕΝΑ-ΒUTTEFLY είπε...

Καλό Φθινόπωρο σε όλους..
Μαρία συμφωνώ μαζί σου..
Τόλη το δικό σας λιβάδι δεν περιμένει την Άνοιξη για να ανθίσει..

Poet είπε...

Καλό φθινόπωρο, Έλενα. Περνάω συχνά από το ιστολόγιό σου αλλά εκείνο επιμένει στον περασμένο Μάρτη. Καιρός για ανανέωση.

Χαίρομαι που το λες. Θα θέλαμε το Λιβάδι μας να είναι "a meadow for all seasons".