Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Χρόνια πολλά

26 σχόλια:

Τζούλια Φορτούνη είπε...

Τόλη χρόνια πολλά, να είσαι πάντα γερός κι ευτυχισμένος και να μας χαρίζεις ποιήματα αληθινά...

Αγγελικούλα είπε...

Χρόνια πολλά και από εδώ, Τόλη, εδώ που μας έχεις δώσει τόση ομορφιά.

Poet είπε...

Σε ευχαριστώ από την καρδιά, Τζούλια μου. Η ονομαστική μου γιορτή με βρίσκει νυσταγμένο. Όχι όμως τόσο για να μην πω ότι το πιο ωραίο ποίημα είναι η αγάπη. Αυτή είναι σκορπισμένη ολόγυρα παντού και κάνει τα πάντα να ανθίζουν. Αυτή γεννάει τις λέξεις που προσπαθούν να περιγράψουν τα μυστικά και τα θαύματα του κόσμου.

Poet είπε...

Ευχαριστώ θερμά, Λίνα μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα βρω τέτοιο πλούτο εδώ στο διαδίκτυο. Φιλία και ομορφιά.

55fm είπε...

Tόλη μου,
χρόνια πολλά,γερά,δυνατά,δημιουργικά,
ευχάριστα,χαμογελαστά,με βαθιά έμπνευση και γεμάτα αγάπη και φιλία!
Μέσα από την καρδιά μου, σε ευχαριστώ για όλα τα όμορφα που προσφέρεις!
Να είσαι καλά!
Με αγάπη η Ουρανολγίτσα!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία, προσωπική ευτυχία και έμπνευση. Καθόλου τυπικές οι ευχές για έναν άνθρωπο που η φυσική και πνευματική του υπόσταση μας είναι πολύτιμη!

Σου στέλνω τα φιλιά μου!

55fm είπε...

Tόλη μου,
όποτε βρεις χρόνο πέρνα από το μπλογκάκι μου,ένα λιβάδι σε ζητάει...
Φιλιά!

Poet είπε...

Μαζί με τη χαρά, αισθάνομαι μια μικρή αμηχανία όταν μου εύχονται για τη γιορτή μου. Μια μεγαλύτερη όταν με επαινούν ταυτόχρονα. Απίστευτο αλλά ... μήπως κατά βάθος είμαι ντροπαλός;

Εσύ όμως, Ουρανία μου, είσαι ένας μπαχτσές. Με τα οπωροφόρα του, τα λουλούδια, τα ζαρζαβατικά του. Κι ένα ρυάκι καθαρό να κυλάει ανάμεσα, ένα πουλί να τιτιβίζει μέσα στα φύλλα. Τι λένε λοιπόν σε έναν μπαχτσέ που απλώνεται τριγύρω; Ευχαριστώ, βεβαίως. Αλλά κυρίως αφήνονται ελεύθεροι να χαρούν τα χρώματα, τις ευωδιές, τη μουσική του.

Poet είπε...

Κι από την άλλη, άντε να εξιχνιάσεις το μυστήριο που ονομάζεται Πανδώρα. Το σίγουρο είναι ότι η Λίλιαν δεν χάθηκε, εδώ είναι πάντα. Με όλες τις εναλλασσόμενες υποστάσεις της.

Σε ευχαριστώ, γλυκειά μου. Ξέρεις ότι δεν μας αρμόζουν οι τυπικότητες. Όπως είπε, στο δημοψήφισμα του 1974, μια γιαγιά στη δικαστική αντιπρόσωπο που πήγε πίσω από το παραβάν για να τη βοηθήσει να ψηφίσει : «Δεν τον θέλω, κόρη μου, τον βασιλιά, δώσε μου το ψηφοδέλτιο της δημοκρατίας».

Περιμένω την επανεμφάνισή σου.

Poet είπε...

Έρχομαι τρέχοντας, Ουρανία (αν δεν χτυπήσει στο μεταξύ το τηλέφωνο).

Μαρία Δριμή είπε...

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα!

Poet είπε...

Και η εφημερία;;;!!!

Mεγάλη μου η χάρη. Ευχαριστώ, Μαρία.

Poet είπε...

Για να διαπιστώσω τα συναισθήματά σας και με επιστημονικό τρόπο ... ξεφύλλισα τη μαργαρίτα της εικόνας. Μ' αγαπούν, δε μ' αγαπούν ... μ' αγαπούν! Θαύμα. Και η μαργαρίτα και η αγάπη παραμένουν ακέραιες.

Αγγελικούλα είπε...

Είναι αυτό που λένε θαύμα, Τόλη, το θαύμα της αγάπης!

Poet είπε...

Ε, ναι, πιστεύω σ' αυτό το θαύμα, Λίνα μου. Τι νόημα θα είχε αλλιώς η ζωή; Αρκεί να είναι πραγματική η αγάπη και όχι το ισχνό της φάντασμα.

ΥΑΚΙΝΘΗ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ
ΧΑΡΑ
ΑΓΑΠΗ

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ είπε...

Να 'μαι και εγώ μονίμως καθυστερημένος.
Τόλη μου ένα μεγάλο χρόνια πολλά από την ψυχή μου, μαζί με πολλές επικλήσεις για υγεία στο μεγάλο πνεύμα.

Poet είπε...

Καλή μου Υακίνθη, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για την ευγενική παρουσία σου στο ιστολόγιό μας.

Poet είπε...

Καθυστερημένος αλλά πάντα ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος, Τάσο μου. Πρόσεχε μόνο το βράδυ στη Λέσχη Ανάγνωσης γιατί η Λένα είναι πολύ αυστηρή. Εσείς θα συζητάτε το βιβλίο στο υπερώο κι εμείς οι καπνιστές θα κάνουμε τα σχόλια μας από το πεζοδρόμιο με τηλεβόα.

Ευχαριστώ αλλά ... λες να έχει ιαθεί το μεγάλο πνεύμα από την παροιμιώδη του κώφωση;

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ είπε...

Αυτό με το μεγάλο πνεύμα είναι πρόβλημα, αλλά δεν ξέρεις με τόσα κύματα αίσχους που φτάνουν στα ώτα του από την γη τα τελευταία χρόνια ίσως να επανήλθε η ακοή του.

Τώρα αν μπορέσω να έλθω το βράδυ για πρώτη φορά θα βρίσκομαι στο πεζοδρόμιο μαζί σας. Όχι φυσικά ως συναγωνιστής αλλά ως ο μονίμως - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - αδιάβαστος. Αν διαβάσουμε το νησί σου όμως έχω το πλεονέκτημα, είμαι έτοιμος.

Τώρα για την Λένα που την συνάντησα το πρωϊ, δυστυχώς είχε μια πολύ άτυχη στιγμή να συναντηθεί το παρκαρισμένο αυτοκίνητο της με εκείνο κάποιου ασυνείδητου οδηγού που τις έκανε μεγάλη ζημιά και έφυγε χωρίς να αφήσει τα στοιχεία του.

Τι να πεις, ελπίζω να βρεθούμε από κοντά έστω για λίγο γιατί δεν σου κρύβω πως η θεία άρχισε πάλι να έχει επιπλοκές με τα πόδια της.

Ευτυχώς που ήταν η γιορτή σου και έκανα νέα ανάρτηση στο ιστολόγιο μου και να πεις ότι δεν έχω υλικό.
Αχχχ αυτή η σύνταξη και αργεί και δεν θα την δούμε.

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ είπε...

Τώρα πριν φύγω για την πολυπληθή πελατεία μου θα ρίξω και την ιδέα.

Μια και είναι καλοκαιράκι να καλέσουμε και όλους τους φίλους και να στήσουμε την λέσχη μας έξω από την είσοδο της βιβλιοθήκης οπότε και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι και που ξέρεις ίσως και κάποιοι περαστικοί να δουν ή να βρουν μια άλλη οπτική στην ζωή τους.

Poet είπε...

Ναι, θα μας κάνει ο Αβραμόπουλος του πεζοδρομίου. Όπως ψηφίσαμε βρίζοντας στις εκλογές, τώρα θα καπνίζουμε βρίζοντας. Θα βλέπουν το κακό παράδειγμα οι περαστικοί και θα γίνονται αυτομάτως του κατηχητικού. Με μυστηριώδεις τρόπους επέρχεται ο εξαγνισμός της κοινωνίας (της μίζας και της ηθικολογίας).

Λυπάμαι για τη θεία σου, Τάσο μου, και λυπάμαι για τη Λένα. Όλο ατυχίες είναι αυτό το κορίτσι.

Για το βιβλίο μου δεν το βλέπω. Θα βρισκόμαστε όλοι σε αμηχανία, και εσείς και εγώ. Και δεν γουστάρω καθόλου τους δισταγμούς και τις «ευγένειες».

Βροντάει και αστράφει τώρα έξω. Πάω να δω το ιστολόγιό σου (αν μου το επιτρέψει). Τα λέμε το βράδυ.

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Χρόνια Πολλά - Πολλά!!!
Κι ας είναι λιγάκι αργοπορημένα...

Poet είπε...

Σε ευχαριστώ θερμά, κοριτσάκι. Αργοπορημένα κι εγώ.

Καληνύχτα.

IZA είπε...

Τα πιο καθυστερημένα Χρόνια πολλά από ένα "έρημο" νησί στην άκρη της... Ελλάδας. Να 'σαι πάντα καλά να μας χαρίζεις όμορφες στιγμές με τα βιβλία σου.

Poet είπε...

Et tu, Brutus? Να πώς μένει κανείς μόνος στο έρημο νησί στο κέντρο της πόλης.

Σ' ευχαριστώ θερμά, ΙΖΑ μου. Να περάσεις καλά με τους αγαπημένους σου, να γυρίσεις ανανεωμένη και να μετατρέψεις όλα τα ταπεινά και ασήμαντα της θάλασσας σε ωραία καλλιτεχνήματα.