Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η ιστορία ΄που ακολουθεί είναι απλώς αυθεντική


Ένας εκτός ορίων ποιητής έγραψε πολλά εκτός ορίων ποιήματα.

Και τα έστειλε μεταξύ Σουνίου και Παλαιάς Φώκαιας σ' ένα φίλο του εικαστικό εκτός ορίων και αυτός. Κάθε που ο εκτός ορίων ποιητής έγραφε ένα εκτός ορίων ποίημα το στήθος του πλημμύριζε από ευχαρίστηση. Κάθε φορά όμως που το εκτός ορίων ποίημα δεν άγγιζε τις ψυχικές χορδές του εικαστικόύ γέμιζε θλίψη τόση που ζητούσε τα εκτός ορίων ποιήματά του πίσω.

Ο εκτός ορίων ποιητής έγραψε εκτός ορίων ποιήματα μέχρι του σημείου που τα όρια διευρύνθηκαν τόσο πολύ ώστε να χωρούν τα πάντα μέσα. Έτσι οι κριτικοί ποίησης αποφάσισαν πως ο εκτός ορίων ποιητής ασφαλώς και είναι μέσα στα όρια της ποίησης άρα μπορούν να τον κρίνουν να τον εντάξουν σε ανθολογίες και να μεταφράσουν τα εκτός ορίων ποιήματά του τώρα ήταν απλώς μέσα στα όρια. Μέχρι να φθάσουμες όμως εκεί ο εκτός ορίων ποιητής που τώρα ήταν μέσα στα όρια θέλησε να γνωρίσει την πίσω μεριά του φεγγαριού έτσι αναχώρησε χωρίς το παραμικρό σημείωμα πίσω του. Αφήνοντας τα εκτός ορίων ποιήματά του τα οποία τώρα ήταν εντός ορίων στους ιστορικούς της ποίησης και της τέχνης γενικότερα.

Χρίστος Παπαγεωργίου
από τη συλλογή Κρύβε λόγια, 2014
Ενότητα : Λάσπη στον ανεμιστήρα

3 σχόλια:

Poet είπε...

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1954 στο Βόλο. Εγκατέλειψε τις σπουδές του στην Ιατρική και εργάστηκε, ως βιβλιοπώλης, κριτκός λογοτεχνίας και διορθωτής κειμένων. Έχει δημοσιεύσει με την παρούσα εννιά ποιητικές συλλογές και έχει γράψει πλήθος κριτικών.Υπήρξε συνεκδότης του βραχύβιο περιοδικού Σχήμα λόγου. Συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικά του κέντρου και της περιφέρειας. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε αρκετές ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, αγγλικά, εβραϊκά, ιταλικά και γαλλικά. Τέλος συνεργάστηκε για μεγάλα χρονικά διαστήματα με τις εφημερίδες Αυγή της Κυριακής και Μακεδονία. Ζει στην Αθήνα.

Ποιητικά βιβλία του:

- Δίνη συνείδησης, 1977
- Μορφασμοί, 1979
- Στάχτες, 1981
- Απειλή, 1992
- Μόνιμο ρεπό, 2002
- Ο κύκλος ευθεία - ένα ποίημα, 2004
- Ο τοίχος σημαία, 2005
- Το γήπεδο γέρνει, 2009
- Κρύβε λόγια, 2014

Χρήστος Αντισθένης Ζάχος είπε...

Πολύ καλό!

Poet είπε...

Δεν με παραξενεύει ότι η ιστορία αυτή αρέσει σε έναν εκτός ορίων ποιητή. Γειά σου, Χρήστο !!