Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Χαϊκού με τίτλο (1)


Ο άλλος
Γύρισα σπίτι
να βρω τον εαυτό μου.
Δεν με γνώρισε.

Εκτός χρόνου
Αύριο φεύγω
και δεν πρόλαβα ούτε
να μεγαλώσω.

Φλας
Άδειες οι μέρες.
Οι νύχτες ερήμωσαν.
Τι ώρα είναι;

Χάρης Μελιτάς
από τη συλλογή Μαύρη σοκολάτα,
50 χαϊκού με τίτλο

7 σχόλια:

Poet είπε...

Πριν ένα χρόνο περίπου είχα αναρτήσει αρκετά χαϊκού με τίτλο του Χάρη Μελιτά, που τώρα περιλαμβάνονται σ' αυτή τη συλλογή. Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρώσω την επιλογή μου.

Ομολογώ ότι ο Χάρης Μελιτάς με έχει εντυπωσιάσει με τα χαϊκού του. Τον θεωρώ ως έναν από τους καλύτερους ποιητές του είδους.

Stella Georgiadou είπε...

Κι εμένα μ' εντυπωσίασαν αυτά τα χαϊκού, Τόλη μου, παρόλο που δεν αγαπώ τις αυστηρές φόρμες στην ποίηση. Ούτε και τις εκάστοτε μόδες.
Είναι ολοκληρωμένα και υποστηρίζουν έξοχα τον τίτλο τους.

Poet είπε...

Συμφωνούμε λοιπόν, Στέλλα μου. Ούτε εγώ αποπειράθηκα ποτέ να γράψω χαϊκού. Ο Χάρης όμως είναι μάστορας.

Ανώνυμος είπε...

αγαπημένε Poet, δυστυχώς με τα παιχνίδια που παίζει ο blogger έχασα τα σχόλιά σου, ευτυχώς πρόλαβα να τα διαβάσω. Σ'ευχαριστώ

να είσαι καλά, τα λόγια σου είναι πάντα πολύτιμα για μένα

Stella Georgiadou είπε...

Κι εμένα, μου κατάπιε κα να δυο σχόλια ο Blogger... αχόρταγος ο εικονικός κόσμος ;-)

Ωραία και ολοκληρωμένα τα χαϊκού του Χάρη Μελιτά. Αν και είναι ένα είδος ξένο προς τη δική μου αίσθηση, μου άρεσε ο σύντομος τρόπος που ολοκληρώνει μια σκέψη με τον τίτλο να την υποστηρίζει.
Καλημέρα ποιητή!

Poet είπε...

Γλυκιά μου Silena, εγώ σ΄ευχαριστώ. Ο θαυμαστός ηλεκτρονικός κόσμος έχει κι αυτός τις ιδιοτροπίες του και χρειάζεται υπομονή. Όπως ένα παιδί αφού κι αυτός κάνει τα πρώτα βήματά του.

Poet είπε...

Στέλλα μου, πιστεύω ότι τα χαϊκού του Χάρη θα μπορούσαν να αποτελέσουν την κορυφαία στιγμή μεγαλυτέρων ποιημάτων. Έτσι κι αλλιώς, είναι αποστάγματα μιας διαφορετικής οπτικής, πολύτιμης για μένα. Μερικά ακόμη αγριολούλουδα στο απέραντο Λιβάδι της ποίησης.