Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ένας καλός λόγος για να επισκεφτεί κανείς τη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες είναι η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO, Περίπτερο 15-13, από σήμερα ως την Κυριακή (22-25 Απριλίου 2010). Τιμώμενη χώρα η Κίνα.

Από την πληθώρα των εκδηλώσεων, επιλέγω μερικές που θα ενδιέφεραν ιδιαίτερα τους φίλους της ποίησης. Ήδη έχει αναρτηθεί επάνω δεξιά η πρόσκληση στις εκδηλώσεις του Σταύρου Ζαφειρίου και των Χλόης Κουτσουμπέλη και Έλσας Κορνέτη. Άλλες ποιητικές παρουσιάσεις είναι οι εξής :

Παρασκευή 23 Απριλίου, 13.00 – 14.00, αίθουσα Ν. Καββαδίας, περίπτερο 15

Παρουσίαση των συλλογών «Τω αγνώστω», «Στυμφαλίδες όρνιθες», «Μότορσιπ “Προκρούστης” του Απόστολου Λυκεσά από την Πολυξένη Βελένη, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου, και τον Τόλη Νικηφόρου, ποιητή και πεζογράφο. Οργάνωση : Εκδόσεις Νησίδες.

19.30 – 21.00 Φιλολογικό καφενείο, περίπτερο 15

Παρουσίαση των βιβλίων «Ενοχικόν – Ο μονόλογος ενός δράστη» του Σταύρου Ζαφειρίου, «Κινέζικο» του Δημήτρη Λεοντζάκου, «Χιόνι-Χιόνι» της Αγγελικής Σιγούρου, « … Πιο μουσική απ’ τη μουσική» της Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου. Οργάνωση : Εκδόσεις Νεφέλη.

Σάββατο 24 Απριλίου, 11.30 – 12.30 Γαλλικό Ινστιτούτο, Λεωφόρος Στρατού 2Α (παράλληλη εκδήλωση στην πόλη)

Παρουσίαση του βιβλίου «Au creux de mon etre – Στα άδυτα της ύπαρξης μου» του Julien Kilanga-Musinde και της Μελίτας Τόκα-Καραχάλιου, από τη Μαρία Αρχιμανδρίτου, ποιήτρια, τον Σταύρο Καμαρούδη, ε. καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Φλώρινας, και την Jin Siyan, ποιήτρια. Οργάνωση : Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

17.00 – 18.00 Αίθουσα Ν. Καββαδίας, περίπτερο 15

Παρουσίαση του βιβλίου «Μικρές ανάσες» του Θανάση Μαρκόπουλου. Ομιλητής : Μιχάλης Γκανάς. Οργάνωση : Εκδόσεις Μελάνι.

8 σχόλια:

Poet είπε...

Ευκαιρία να βελτιώσετε τα κινέζικά σας.

55fm είπε...

Κρίμα...ήταν καλή ευκαιρία!
Καλή επιτυχία στην έκθεση!
Το βιβλίο είναι απαραίτητο στη ζωή μας!
Φτάνει πιά!
Φιλιά
Καλημέρα φιλαράκι μου!

Poet είπε...

Απαραίτητο, ναι, αλλά έχει καταλάβει κάθε χώρο και κοντεύει να μας βγάλει από το σπίτι. Κι εμείς, οι αμετανόητοι, πάμε να το συναντήσουμε κι από πάνω. Τι έρωτας είναι αυτός ! Ισόβιος.

Διαβλέπω μια αναλογία με τον Σαλονικιό που έχεις στο σπίτι και τη Θεσσαλονίκη. Ε, πάρ' τον κι ελάτε επιτέλους, ρε καρντάσια!

Φιλάκια παρομοίως.

Poet είπε...

Λαμβάνω την τιμή να αναφέρω ότι η εκδήλωση για τον Λυκεσά ήταν πολύ επιτυχημένη.

Να δούμε σε πόσες θα καταφέρω να πάω.

55fm είπε...

Τόλη μου,χαίρομαι σαν παιδί!
Όσο για τη βιβλιοκατάληψη...είναι σπουδαίος έρωτας και χαλάλι του!
Είμαι σίγουρη ότι σε περιμένουν πάρα πάρα πολλές βιβλιοχαρές!
Σε φιλώ
Καλό βράδυ

Poet είπε...

Σκοτεινή μέρα σήμερα εδώ στον βορρά κι εγώ ετοιμάζομαι να εξερευνήσω τα άδυτα της ύπαρξης του μαυρούλη της Μελίτας στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Και να θυμηθώ τα λίγα γαλλικά μου.

Καλή σου μέρα, Ουρανία μου.

Αγγελικούλα είπε...

Bonjour, mon poete, bonne journee! :)

Poet είπε...

O μαυρούλης δεν αφίχθη λόγω της ηφαιστειακής τέφρας αλλά το γαλλικό μας το ακούσαμε έτσι κι αλλιώς. Τώρα έχει εισχωρήσει και στο Λιβάδι.

Να υποθέσω ότι η γαλατική ευγένεια σημαίνει και τακτικότερη παρουσία σου εδώ;

Καλό απόγευμα, Αγγελικούλα.