Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Κραυγή της άνοιξης

Αγγίζω τη φωνή
κι ο νους μου σαλεύει.
Λευκό του ρίγους.
Των αθώων στεναγμών.
Λευκό της πέτρας που ακινητεί προσμένοντας.
Της αέναης αφής.
Της αμφίδρομης ροής.
Της πλήρους αποδοχής και άφεσης.
Λευκό των βέβαιων χρόνων.
Άτρωτη όχθη στων ημερών την οργή.
Γυμνό βύθισμα στο γενναίο φως
που χύνεται στο λευκό χέρι
και σε παίρνει πέρα
στην ανελέητη κραυγή
της Άνοιξης.

Γιάννης Ποδιναράς
από τη συλλογή Φαράγγια των αγγέλων, 2008

5 σχόλια:

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Η Ανοιξη ...είναι η εποχή μου.Οτι κι αν έχει προηγηθεί, το φως της, οι μυρωδιές από τα άνθη της νερατζιάς στη γειτονιά, κάτι περισσότερο ακατανόητο παρά απτό...μου δίνει πάντα πνοή...για να συνεχίσω.
Πιο πολύ από όλο το ποίημα ..μου άρεσε...το λευκό του ρίγους!!!Καληνύχτα Τόλη μου.Να ξέρεις..χαίρομαι τόσο κάθε φορά...

Ανδρέας Καρακόκκινος είπε...

Δεν θα σχολιάσω την Άνοιξη του Γιάννη. Θα πω μόνο για τη συγκίνηση του, γιατί μόλις τον πήρα τηλέφωνο και του είπα για το αφιέρωμα. Το τι ένοιωσε ας το πει ο ίδιος. Τόλη, σ΄ευχαριστώ για τη χαρά και τη συγκίνηση που πήρα διαβάζωντας τα ποιήματα του παιδικού μου φίλου.

Yiannis είπε...

Ναι το λευκό του ρίγους ακόμη με ανατριχιάζει.Η άνοιξη της φύσης η άνοιξη των σωμάτων η άνοιξη της ψυχής η αναίρεση του σκότους ο αντιλογος του θανάτου.

Poet είπε...

Κι εγώ λατρεύω την άνοιξη, Όλγα μου, παρόλο που είμαι παιδί του φθινοπώρου. Η άνοιξη εκφράζει τον έρωτα για τη ζωή και την αναγέννηση των πάντων που είναι το καθοριστικό στοιχείο του Σκορπιού.

Έγραψες ένα συγκλονιστικό κείμενο στο ιστολόγιό σου και τώρα σε καταλαβαίνω ακόμη καλύτερα. Η άνοιξη, ναι. Μια πιο πολύ το πάθος της ψυχής μας είναι εκείνο που δεν μας αφήνει να καταθέσουμε τα όπλα. Θα αγωνιζόμαστε ως το τέλος. Αυτό είναι το πεπρωμένο μας.

Καλό ξημέρωμα.

Poet είπε...

Ναι, έτσι είναι, Ανδρέα μου, και έτσι είναι, Γιάννη μου. Η χαρά και η συγκίνηση είναι και δική μου. Η άνοιξη μας θυμίζει πως τίποτα δεν χάνεται οριστικά, πως δεν υπάρχει θάνατος. Όλα μετουσιώνονται και μετενσαρκώνονται, ξαναγεννιούνται νέα και πάλι. Για να ανακαλύψουν τα μυστικά και τα θαύματα της ζωής για μια φορά ακόμη.