Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ώρα μεσημβρινή

Όμορφη η μικρή επαρχιακή πόλη Κάτω από το σεντόνι του καλοκαιρινού απομεσήμερου Σα γυναίκα που δε χόρτασε έρωτα Αν και αποκαμωμένη Προσμένει έναν ακόμη λυτρωτικό εναγκαλισμό Πριν βγει το απόγευμα Και πάλι στους δρόμους Βαγγέλης Δρόσος από τη συλλογή Φωτογραφικά γυμνάσματα, 2019

1 σχόλιο:

Poet είπε...


Ο Βαγγέλης Δρόσος ζει στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του Κολεγίου Ανατόλια. Τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MAed (Lancaster University, UK). Από το 2002 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, έχει διδάξει σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και σε σεμινάρια ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και διά βίου μάθησης. Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι και συγγραφέας έξι βιβλίων. Είναι διευθυντής του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης που εποπτεύεται από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισμούς, έχουν συμπεριληφθεί σε ποιητικές ανθολογίες και έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.Το 2019 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή, τα «Φωτογραφικά γυμνάσματα», από τις εκδόσεις Ιωλκός.