Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Σταλαγματιές (επιλογή β')

22
΄Ήρθες με το βαθιά χαραγμένο στην καρδιά μου βλέμμα, με τα αβέβαια βήματα, με τα μοναδικής αφής δάχτυλα και ζήτησες το κλειδί ενός ολόκληρου κόσμου. 

23
Είσαι το μεγαλύτερο χωρίς απάντηση γιατί. 

24
Κι έρχεται πάντοτε η ώρα που δυο μάτια θα σημάνουν εγερτήριο ξανά. 


Γιώργος Δουατζής
από τη συλλογή Το κόκκινο κασκόλ, 2016

1 σχόλιο:

Poet είπε...

Ο Γιώργος Δουατζής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου 1948. Σπούδασε οικονομία στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή της Θεσσαλονίκης και Κοινωνιολογία στο 8ο Πανεπιστήμιο στο Παρίσι. Δημοσιογράφος από το 1974 εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ως ρεπόρτερ, αρθρογράφος, πολιτικός αναλυτής, διευθυντής.

Πρώτη του εμφάνιση το 1971 στην Ποιητική Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Γενιάς των εκδόσεων "Άγκυρα". Δεύτερη εμφάνιση, η παράσταση χοροδράματος, βασισμένη στο ποίημά του "Αντικρουόμενα σύμβολα και πορεία στο φως" τον Μάιο 1973 σε μουσική Γ. Τσαγκάρη και χορογραφία Έλλης Παρασκευά. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ρωσικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, τσεχικά.