Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Άτιτλο (Όμορφα έρχεται η νύχτα αυτή ...)

(art work by Rafał Olbiński) 

Όμορφα έρχεται η νύχτα αυτή.
Το φως της βεράντας χτυπά
στα μπροστάρικα δέντρα του κήπου
στο ξέφωτο τριών φύλλων
ένας ανθός μυρίζει
μια χρυσαλλίδα στο δωμάτιο
τη σκιά της μεγαλώνει στον τοίχο
σβήνεται βιαστική μια λυπημένη σκέψη
στο τετράδιο.
Γλυκιά γλυκιά η νύχτ’ αυτή
Η άσπρη αμπάρα της ψυχής
απότομα ανοίγει.
Στον πυκνό αέρα σιγά κυλώ.
μια παρέα ονείρων με χαιρετά.
μια δέσμη σκιρτημάτων αναβοσβήνει
με σφίγγει δυνατά μια αγκαλιά
κι ένα στόμα
το δικό του
με φιλά.


Ρωξάνη Νικολάου
από την ανέκδοτη συλλογή 
Ψεύτης ύπνος, Ενότητα Ποιήματα 1991-1999

6 σχόλια:

Ρωξάνη είπε...

Θα ήθελα απλώς να συμπληρώσω ότι μερικά από τα δημοσιευμένα μου ποιήματα εδώ, είναι πρωτόλεια, γράφτηκαν πριν από πολλά χρόνια και ανήκουν στο βιβλίο μου "Ποιήματα 1991- 1999" του οποίου τα ελάχιστα αντίτυπα είχαν μοιραστεί σε φίλους.

Ευχαριστώ τον αγαπητό Τόλη Νικηφόρου και την εγκάρδια φίλη Τζούλια Φορτούνη για την ανάρτηση αυτή.

Poet είπε...

Ήταν χαρά μου να αναρτήσω τα ποιήματά σου στο Λιβάδι, Ρωξάνη μου, και πιστεύω χαρά της Τζούλιας, που σε αγαπάει πολυ, να προσθέσει τις ωραίες εικόνες της. Καλή δύναμη για τη συνέχεια.

Άστρια είπε...

Κι όμως, οι στίχοι αυτοί με μία αγνότητα, που ίσως να μη βρίσκει κανείς συχνά προχωρώντας, αποτυπώνουν τόσο απλά και ξεκάθαρα τις στιγμές της ευτυχίας. Ναί, κάπως έτσι θα δινόταν ένας από τους πολύτιμους ορισμούς της!

Πάντα ξεχωριστές οι επιλογές σ' αυτό το λιβάδι ποιητή μας, και η εικονογράφηση επίσης!

Καλό βράδυ

Poet είπε...

Οι ποιητές δεν είναι πάντοτε οι καλύτεροι κριτές του έργου τους. Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στο γήινο Λιβάδι μας, κορίτσι των άστρων και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μας έλειψες !! Ελπίζω οι διαδρομές σου στο αχανές διάστημα να σου επιτρέεπουν πιο συχνά να επισκέπτεσαι τον μικρό γενέθλιο πλανήτη σου κάπου στο χάος αλλά και το Λιβάδι του με τα απλά και αθώα ποιητικά του πλάσματα. Καλημέρα με τη Σαλονικιώτικη λιακάδα.

Άστρια είπε...

Καλημέρα με Αθηναϊκή λιακάδα:)

Ξαναπέρασα για ν' αφήσω γενέθλιες ευχές από καρδιάς: Πάντα χαρά αγάπη και ατέεεεελειωτη ευτυχία!!!!


υγ. Συμπτωματικά διάβασα την πληροφορία χθες στα χαρούμενα σχόλια μιας παλαιότερης ανάρτησης http://twinklestarblogspot.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html

Poet είπε...

Σε ευχαριστώ από καρδιάς, Άστρια. Πράγματι τα γενέθλια μου είναι στις 14 του Νοέμβρη και είσαι η μοναδική στα ιστολόγια που μου ευχήθηκε ενώ στο facebook, σημάδι των καιρών, από χτες το βράδυ απαντάω σε ευχές που ήδη προσεγγίζουν τις 350 !! Η ευκολία (και η ευτέλεια;)του μέσου.

Καλοκαίρι λοιπόν σε όλη την Ελλάδα, η παγωνιά για την ώρα έχει χτυπήσει τη Γαλλία. Σε ευχαριστώ και πάλι, να είσαι πάντα καλά, κοριτσάκι, στο διάστημα ή στη Γη.