Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Peugeot
















Ποιήτρια, με εξαιρετική ευαισθησία, νοημοσύνη και ψυχή, με αντιμετωπίσιμη τάση προς τη μελαγχολία και με ανεπτυγμένη αίσθηση ευθύνης, αναζητεί εργασία πλήρους απασχόλησης που να τη βοηθά να ζει. Διαθέτει φαντασία, ενεργητικότητα, πολύχρονη προϋπηρεσία στις λέξεις πένθους, και σπάνιες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Έχει παρακολουθήσει τον ήλιο να δύει, το φεγγάρι να ανατέλλει, κι αντίστροφα, ενώ ειδικεύεται εξίσου στα σκούρα και στα φωτεινά χρώματα. Έχει βραβευτεί για τις επιδόσεις της στη σύνθεση και εξισορρόπηση αόρατων υλικών σε διεθνές επίπεδο. Παρακαλώ μην επικοινωνήσετε για θέσεις εργασίας που απαιτούν επανάληψη ανούσιων κινήσεων σε υγρούς και κακοφωτισμένους χώρους όπου απαγορεύεται το κλάμα. Αφήστε τις δηλώσεις ενδιαφέροντος και τα στοιχεία σας στον πίσω υαλοκαθαριστήρα του πορτοκαλί Ι.Χ. που περνάει από τη γειτονιά σας τα απογεύματα. Θα επικονωνήσει εκείνη μαζί σας.

Λένα Καλλέργη
από τη συλλογή Κήποι στην άμμο, 2010

4 σχόλια:

Rosa Mund είπε...

Μου είναι οικείο το ...βιογραφικό της ποιήτριας, γιατί από την αρχή έτυχε να πέσει στην αντίληψή μου (ίσως όταν πρωτοεκδόθηκε).
Εκπληκτική ιδέα, πάντως.

Poet είπε...

Κι εμένα φυσικά μου άρεσε η οπτική της ποιήτριας, γενναιόδωρη Ροζαμούνδη μου, θα πρέπει να πω όμως ότι η πρωτοτυπία που επιδιώκουν με τόση λαχτάρα οι νέοι ποιητές είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, εάν όχι ανύπαρκτο. Αναρίθμητα αυτοβιογραφικά ποιήματα έχουν γραφεί και θα συνεχίσουν να γράφονται, κατά τη γνώμη μου΄για τρεις λόγους: πρώτα, από μια συχνά αβάσιμη αίσθηση σπουδαιότητας και μοναδικότητας του κάθε ποιητή, μετά, για να συνειδητοποιήσει καλύτερα τι είναι αυτό που του συμβαίνει και σε κάποιο βαθμό να το εξερευνήσει και, τέλος, ως μία επίκληση, ανθρώπινη και όχι σπάνια ερωτική, στους όμοιους, στους συντρόφους και ομοιοπαθείς, και στους ομότεχνους.

Αγγελοπούλου Ιωάννα είπε...

Ευφάνταστο, δροσερό αλλα και "ψυχαναλυτικό"..με όση ειρωνία και θλίψη του πρέπει..τουλάχιστον έτσι το είδα εγώ..και μ'αρέσει!!

Poet είπε...

Η όρασή σου είναι άριστη, κοριτσάκι. Εξ άλλου πώς αλλιώς θα επέλεγες τόσο εύστοχες, ευφάνταστες και δροσερές εικόνες με μία δόση ειρωνείας και θλίψης.
Καλό βράδυ, Ιωάννα μου.