Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

΄Χειμερινό ηλιοστάσιο

(Winter solstice by Daav Corbet)

Εδώ,
στου χρόνου την κλειστή καμπύλη
θα εκταμιεύομαι,
ισχνό περίσσευμα μιας ύπαρξης
που φτώχυνε ελπίδες
και πλούτισε διαψεύσεις.

Μια κουρασμένη υδρόγειος
που όλο επιβραδύνει
την εγωκεντρική περιστροφή της.

Μια νύχτα ανυπέρβλητη
που εισέρχεται οριστικά
στα χειμερινό της
ηλιοστάσιο.

Λίλιαν Μπουράνη
από τη συλλογή ερώματα, 2012
Ενότητα : Τεθλάσματα

6 σχόλια:

Poet είπε...

Με το μελαγχολικό αυτό ποίημα ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στη Λίλιαν Μπουράνη. Η θερμή ανταπόκριση των αναγνωστών του ιστολογίου στα ποιήματά της ας αποτελέσει μια πολύ μεγαλύτερη ενθάρρυνση από τη δική μου για τη συνέχεια.

Καλή επιτυχία, Λίλιαν.

Μαρία Δριμή είπε...

Οι λέξεις αγαπούν τη Λίλιαν και θα την πάνε ψηλά. Διάβασα όλα τα ποιήματά της εδώ και περιμένω τα "Ερώματα" επί χάρτου. Καλημέρα, Τόλη. Τελευταία μέρα διακοπών σήμερα...

Poet είπε...

Την πηγαίνουν ήδη από την Αθήνα στον Βόλο, Μαρία μου, και αναμένουμε συντόμως την ανάβασή της στη Θεσσαλονίκη. Για τα Ηλύσια Πεδία μάλλον θα χρειαστεί μεγαλύτερη υπομονή.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ή "one man's loss is another man's gain". Tο τέλος των διακοπών σου σημαίνει ότι θα σε βλέπουμε πιο συχνά στα ηλεκτρονικά λιμέρια.

Καλό απόγευμα, Μαρία.

Margo είπε...

Χορταστικό το αφιέρωμα.. φυσικά θα αναζητήσουμε τα "ερώματα" περιμέναμε το βιβλίο της από τότε που την διαβάζαμε στο δικό της blog :-)

Ευχαριστούμε Τόλη, ευχαριστούμε Λίλιαν!

Poet είπε...

Χαίρομαι πολύ που δόθηκε η ευκαιρία να κάνω αυτό το αφιέρωμα, Μαρία μου. Πες το ρομαντικό αλλά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στους παλιούς φίλους και φίλες των ιστολογίων.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για την θερμή ανταπόκριση και τα καλά σας λόγια. Στο ομολογουμένως μεγάλο αυτό αφιέρωμα είχα κάθε φορά έναν ικανό λόγο συγκίνησης είτε γιατί συναντούσα καινούριους ανθρώπους που αγαπούν την Ποίηση όπως εγώ είτε γιατί ξαναέβρισκα παλιούς γνώριμους από τα ιστολόγια.
Τον καλό μου Τόλη, δεν θα κουραστώ να τον ευχαριστώ όποτε μου δίνεται η ευκαιρία για την υποστήριξη και την αγάπη της οποίας επανειλημμένα έχω γίνει αποδέκτης.

Να είστε όλοι καλά!