Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Διάφανη βροχή

Κάποια κρύσταλλα έσπασε ψηλά
κατά το κύλισμα του ανέμου
θέλησε, πιθανόν, να κόψει
τον ειρμό αυτών των σκέψεων
πρώιμης άνοιξης ημέρα
ώριμης απόγνωσης

Κατερίνα Κούσουλα
από τη συλλογή Σαν αγγελτήρια, 2009

5 σχόλια:

Poet είπε...

Αρχίζει σήμερα ένα αφιέρωμα στην ποιήτρια Κατερίνα Κούσουλα.

Η Κατερίνα Κούσουλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Νεότερη Τέχνη.
Εργάζεται ως αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης εργαστεί ως καθηγήτρια φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση.
Η πορεία της στα ποιητικά πράγματα άρχισε ουσιαστικά το 2007 με τις πρώτες δημοσιεύσεις ποιημάτων της στο περιοδικό Πάροδος. Ακολούθησε η έκδοση της πρώτης της ποιητικής συλλογής Ζητήματα κυμάτων και δημοσιεύσεις ποιημάτων της σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Τα ποιήματα αυτής της ανθολόγησης προέρχονται από τις συλλογές της Σαν αγγελτήρια, 2009 και Ο μέγας απών, 2010, που δημοσιεύτηκαν ταυτόχρονα στο τεύχος 45 του περιοδικού Πάροδος τον Ιούνιο του 2011.

ΕLΕΝΑ-ΒUTTEFLY είπε...

Ωραία γραφή..
Τόλη μου,επιτέλους επισκέφτηκα και εγώ το blog μου.. έχεις δίκιο.. το είχα πολύ καιρό παρατημένο. Του έκανα μια μικρή ένεση ανάνηψης..
Φιλιά..

Woman in Blogs είπε...

Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι μακριά από την αγαπημένη μου βιβλιοθήκη κι εδώ μέσα νιώθω σαν να μπαίνω στη βιβλιοθήκη ενός φίλου!
Βρίσκω αυτά που μου αρέσουν, μαθαίνω!
Καλησπέρα!

Poet είπε...

Πολύ καλά έκανες, Έλενά μου. Νομίζω ότι είμαι ο πρώτος που άφησα το ίχνος μου στη νέα σου ανάρτηση. Χαίρομαι ακόμη που εσύ έκανες το πρώτο θετικό σχόλιο για την ποίηση της Κατερίνας.

Καλό βράδυ, κοριτσάκι, και φρόντισε να χαμογελάς πιο συχνά.

Poet είπε...

Φίλη Woman in Blogs, για έναν άνθρωπο του βιβλίου είναι σκληρός ο αποχωρισμός από τη βιβλιοθήκη του. Εγώ έχω βιβλιοθήκες σε κάθε χώρο του σπιτιού για να μειώσω αυτόν το κίνδυνο.

Θέλω να αισθάνεσαι το Λιβάδι σαν το σπίτι σου, σαν τη δική σου βιβλιοθήκη (ποιητική μόνο αναπόφευκτα), αν είναι δυνατόν. Όλοι μαθαίνουμε. Είμαστε όλοι μαθητούδια στο μεγάλο σχολείο της ύπαρξης και η χωρίς πτυχίο αποφοίτησή μας είναι ο θάνατος.

Μάθε λοιπόν ότι είμαι άνθρωπος του ενικού αριθμού και με λένε Τόλη (Νικηφόρου). Όταν αργότερα αισθανθείς πιο άνετα, ίσως κι εσύ χρησιμοποιείς το μικρό σου όνομα, γεγονός που βοηθάει να γίνει η επικοινωνία πιο φιλική. Καλό βράδυ.