Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Κρυώνω από εγκατάλειψη

Παγωμένο φυσάει απόψε
το σκοτάδι στο σταθμό

Κρυώνω από εγκατάλειψη

Θα αφήσω πάνω στο παγκάκι
το παλιό βιβλίο των υποσχέσεων
αργά να ξεφυλλίζει η νύχτα
των ματαιωμένων αφίξεων τις σελίδες

Πόσα χρόνια έζησα
προσηλωμένα στην αναμονή

Αν σκότωνες την απόσταση θα σε κερνούσα μνήμη.

Γιάννης Τόλιας
από τη συλλογή Ευλύπη, 2010
Συγκεντρωτική έκδοση Ό, τι άγγιξα κι ό, τι θυμάμαι
(ποιήματα 1981 - 2011), 2011

5 σχόλια:

Poet είπε...

Με το ποίημα αυτό ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στον αξιόλογο Πατρινό ερωτικό ποιητή Γιάννη Τόλια. Πιστεύω ότι πολλοί διάβασαν και σε πολλούς άρεσαν τα ποιήματά του, αν και τα σχόλια ήταν λίγα. Ίσως αυτό οφείλεται στη θερινή ραστώνη. Όπως και να έχει, τα ποιήματά του παραμένουν φυσικά εδώ για τους μελλοντικούς αναγνώστες και αιμοδότες του έρωτα.

Margo είπε...

Ήρθα στο τέλος του πολύ μεγάλου, απ' ότι είδα βιαστικά, αφιερώματος στον Γιάννη Τόλια. Ξεκινώ από την αρχή.. το καλοκαίρι αδικεί τα αφιερώματα στους ποιητές αλλά οι επιλογές είναι πάντα αξιόλογες.
Σιγά σιγά θα μαζευτούμε πάλι, τελειώνει το καλοκαίρι:-)

Poet είπε...

Πιστεύω ότι ο Γιάννης Τόλιας άξιζε αυτό το έστω μεγάλο αφιέρωμα, Μαρία μου. Διάβασε τα ποιήματά του με μεγαλύτερη άνεση.

Εγώ πάντως πρέπει να σας τροφοδοτώ με ποιήματα ακόμη και όταν βρίσκεστε στις αμμουδιές. Γιατί σύντομα θα έρθει το πιο ποιητικό φθινόπωρο και πρέπει να υπάρχει ένα απόθεμα για τη μελαγχολία σας.

55fm είπε...

Τόλη μου αγαπημένε καλημέρα!Επέστρεψα από τις διακοπές μου και ήρθα να σου δώσω δυο φιλιά και να πάρω δύναμη!Καλό φθινόπωρο με υγεία και πολύ ποίηση! Μ΄αρεσε ο Πατρινός ποιητής.

Poet είπε...

Καλημέρα, γλυκιά μου Όλγα - Ουρανία. Καιρός δεν ήταν; Καθώς έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο, καλό είναι να ανταλλάσσουμε φιλιά και δύναμη. Καλό φθινόπωρο λοιπόν ρομαντικό και ερωτικό. Χαίρομαι που σου άρεσε ο Τόλιας.