Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Πρόσκληση της τελευταίας στιγμής

Είμαι απόφοιτος του Ανατόλια και, με την ευκαιρία της βράβευσης της συλλογής διηγημάτων μου, Ο δρόμος για την Ουρανούπολη, 2008, η Λέσχη Ανάγνωσης των αποφοίτων του κολλεγίου (στην οποία συμμετέχουν και μη απόφοιτοι), με υπεύθυνη την ποιήτρια Μαρία Ψωμά, διοργανώνει μια εκδήλωση σήμερα το βράδυ στις 8.00 στο θελκτικό Morley House που βρίσκεται μέσα στον χώρο του Ανατόλια (δρόμος προς Πανόραμα, είσοδος αριστερά).

Θα διαβάσω ένα σύντομο διήγημα, θα προβληθεί η συνέντευξή μου για το βιβλίο στον Βασίλη Βασιλικό στην εκπομπή Άξιον Εστί της ΕΡΤ3 και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα χαρώ πολύ αν παρευρεθούν και κάποιοι φίλοι μου του διαδικτύου, αναπόφευκτα από εκείνους που μένουν στη Θεσσαλονίκη.

Τόλης Νικηφόρου

10 σχόλια:

Alexandra Bakonika είπε...

Τόλη,αν και λόγω υποχρεώσεων μου δεν θα μπορέσω να έρθω, σου εύχομαι καλή επιτυχία για την τιμή που θα σου γίνει. Γιατί όντως είναι τιμή.

Poet είπε...

Σ' ευχαριστώ, Αλεξάνδρα μου. Την ονόμασα «πρόσκληση της τελευταίας στιγμής» γιατί ακριβώς ήξερα ότι ήταν δύσκολο να ανταποκριθούν οι φίλοι μου. Ακόμη κι εκείνοι σαν κι εσένα που πάντοτε τιμούν τη φιλία μας.

Δεν υποτιμώ καθόλου την τιμή που μου γίνεται για τέταρτη φορά από το παλιό σχολείο μου. Για μένα το Morley είναι σαν το σπίτι μου. Λες και πλανιέται εκεί το άρωμα και τα φαντάσματα των εφηβικών μου χρόνων. Ίσως να χαμογελάνε μάλιστα οι παλιοί αγαπημένοι μου καθηγητές
τώρα που ο μαθητής τους είναι πολύ πιο μεγάλος από την τότε ηλικία τους. Κι έχει εκπληρώσει την υπόσχεσή του και τον προορισμό του.

IZA είπε...

Καλή επιτυχία Τόλη μου.Αν και δεν μπορούμε να έρθουμε η σκέψη μας θα είναι μαζί σου. Πολλά φιλιά.

Poet είπε...

Σ' ευχαριστώ θερμά, Μαρία μου. Φεύγω σε λίγο και παίρνω μαζί μου, αυθαιρέτως, κι ένα χαμόγελο από την Αθηνά και τη Λυδία.

55fm είπε...

Τόλη μου,καλή επιτυχία!
Είναι τιμή σου και τιμή τους!
Στέλνω την αγάπη μου!

Poet είπε...

Ουρανία μου, η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Να σκεφτείς ότι κράτησε από τις οχτώμιση ως τις έντεκα. Την παρακολούθησε από το παράθυρο και μια υπέροχη ανοιχτόξανθη γατούλα. Πάει κι αυτό και συνεχίζουμε.

Καλό ξημέρωμα.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ είπε...

Θερμά συγχαρητήρια Τόλη!
να βραβευονται οι ποιότητες για να διδάσκονται οι νεότητες..
Να είσαι πάντα καλά!

Poet είπε...

Σ΄ευχαριστώ, Στρατή μου. Η εκδήλωση ήταν πολύ συγκινητική. Έπαιξε και υπέροχα στο πιάνο η Έλενα Αργαλιά. Δεν τα κατάφερα όμως να χαϊδέψω τη γατούλα.

Το Ανατόλια αυτή την εποχή είναι ένας μικρός ανθισμένος παράδεισος.
Το βασίλειό μου για μια μέρα πίσω στα εφηβικά μου χρόνια.

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ είπε...

Καλημέρα Τόλη μου,

Εγώ τελικά θα αυτοβαπτισθώ “ο κομήτης πάνω από το λιβάδι” μιας και οι διαδικτυακές επισκέψεις μου στο λιβάδι της ποίησης προσομοιάζουν με τις διελεύσεις ενός κομήτη.

Πολύ χάρηκα που διάβασα πως η συγκέντρωση ήταν πολύ συγκινητική, φυσικά πώς να μην είναι όταν σε αυτόν τον χώρο έζησες τα τρυφερά χρόνια της πρώτης σου νεότητας και ήρθες σε επαφή με όλον αυτόν τον κόσμο της γνώσης και της δημιουργίας.
Προσωπικά δεν έχω επισκεφτεί ποτέ τον χώρο αλλά και να ήθελα την Δευτέρα βρισκόμουν λόγω δουλειάς στην δυτική Μακεδονία. Από επαγγελματικής απόψεως
η ημέρα ήταν αποκαρδιωτική, ήταν όμως συνάμα και όμορφη γιατί πέρασα από περιοχές που το φυσικό κάλλος σε αφήνει πολλές φορές άφωνο.

Ήταν μια ποιητική ημέρα και σίγουρα ήμουν τόσο κοντά σου Τόλη σε ψυχική διάθεση αν και τόσο μακριά σε φυσική απόσταση.

Σύντομα θα κάνω ανάρτηση στο ιστολόγιο μου και θα σας στείλω τον σύνδεσμο να δείτε φωτογραφίες από αυτό το υπέροχο μέρος.

Poet είπε...

Όλα τα ουράνια σώματα είναι ευπρόσδεκτα στον ουρανό πάνω από Λιβάδι, Τάσο μου. Και ποιος μπορεί να ρυθμίσει την τροχιά τους;

Σ' ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση, πιστεύω ότι αν ήσουν στην εκδήλωση θα την χαιρόσουν πραγματικά.

Περιμένουμε να δούμε μερικές από τις ομορφιές της Ελλαδίτσας μας. Καλή σου μέρα.