Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Χρόνια πολλά, Τόλη!

Σήμερα είναι η μέρα σου!

Για την ποίηση, τα χρώματα, τη μουσική που κάθε μέρα μας χαρίζεις, αγαπημένε μας ποιητή, σου προσφέρω μαζί με αυτό το τριαντάφυλλο, τα λουλούδια της ψυχής μου.





34 σχόλια:

55fm είπε...

Αγγελικούλα μου, Τζούλια μου,χρόνια πολλά!
Τόλη μου αγαπημένε,εύχομαι
τα ομορφότερα για σένα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ΥΓΕΙΑ!
Σε ευχαριστώ για ότι μας προσφέρεις τόσο γενναιόδωρα και ανοιχτόκαρδα!
Σε φιλώ και σ΄αγαπώ!
Τρέχω να το φωνάξωωωωωωωωωω!!!
Έχουμε γιορτή!

Margo είπε...

Όπως το είπε η Ουρανία στην ανάρτηση που σου αφιέρωσε.. σήμερα γιορτάζει η γειτονιά! Έτσι ακριβώς, γιορτάζει ο ποιητή μας ο πολυαγαπημένος και έχουμε χαρά.
Χρόνια σου πολλά Τόλη, με υγεία, δύναμη, δημιουργία και πολύ πολύ αγάπη.. σ' ευχαριστούμε που είσαι κοντά μας και φωτίζεις τη ζωή μας.

Dinos-Art είπε...

Εγώ τα είπα από την ιστοσελίδα μου, αλλά τί πειράζει να τα πω πάλι: Χρόνια Πολλά, καλά, δημιουργικά.
Καλημέρα σε όλους.

Τζούλια Φορτούνη είπε...

Υπάρχει μια μικρή κρύπτη στην ψυχή μας με τα κρυμμένα μας παιδικά παιχνίδια, τα μυστικά που ποτέ μας δε μοιραστήκαμε, τις λέξεις που ποτέ δεν τολμήσαμε, τις σκέψεις που απωθήσαμε... Μερικές φορές, μια μουσική, ένα ποίημα, μια εικόνα ρίχνει μια χαραμάδα φωτός στη σκοτεινή αυτή γωνιά κι ανακαλύπτουμε -στιγμιαία- αυτό το χαμένο μας θησαυρό. Τις περισσότερες φορές όμως μένει ανεξερεύνητος και αιώνια αμπαρωμένος μέσα μας...
Τα σκονισμένα μου παιδικά παιχνίδια είναι όλες οι καλογυαλισμένες λέξεις και οι εικόνες που δημιουργώ, αυτά που ανακάλυψα όταν ο Τόλης άνοιξε διάπλατα με μια αρμαθιά ποιήματα αυτήν τη σκουριασμένη πόρτα μέσα μου.
Ποιητής, Δάσκαλος, Φίλος, μα πάνω από όλα είναι Φως που φωτίζει μέσα μας, ό,τι καλύτερο έχουμε...
κι ο αγαπημένος μου παππούς έλεγε πως "σ' αγαπάει πραγματικά αυτός που σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, αυτός που βγάζει από μέσα μου, ό,τι καλύτερο υπάρχει"

Χρόνια πολλά Τόλη που γέμισες την ψυχή μας ολάνθιστα λιβάδια, χειμωνιάτικους ήλιους και ομίχλες γεμάτες όνειρα. Να είσαι πάντα γερός και να μας πλοηγείς εντός μας...

Τζούλια Φορτούνη είπε...

Λίνα με πρόλαβες, αλλά το δικό μου δώρο θα το βάλω αργότερα...για να έχει συνέχεια αυτή η γιορτινή μέρα...

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Τις ευχές μου στον Ποιητή που οι στιγμές του αγκαλιάζουν τις δικές μας!Στις σκούρες μας..φως!Στις φωτινές μας..χρώμα!και..στα κοκκινα..φωτιά!!!
Χρόνια Πολλά!!

Appelsinpigen είπε...

Χρόνια Πολλά και καλά, Ποιητή!!!

τις καλύτερες ευχές μου για ήσυχα απογεύματα με τη συντροφιά ενος βιβλίου, υπέροχα βράδια με τις καλύτερες παρέες και το καλύτερο κρασί, γαληνια καλοκαίρια στην Άθυτο αναμεσα στα αγαπημένα σου δέντρα και λουλούδια...

υγεία και ευτυχία λοιπόν!!

να σαι καλάα :)

55fm είπε...

Τόλη μου,σου στέλνω τις ευχές για τα γενέθλιά σου, από τη γιορτή της γειτονιάς μας στην ηλιόλουστη Ηλιούπολη!

Ο/Η μωβ είπε...
σα σήμερα γεννήθηκε ένας ποιητής...
κι ένας υπέροχος άνθρωπος...
ο δικός μας άνθρωπος που με την ευαισθησία του μας εκπλήσσει συνέχεια και κάνει την κάθε μέρα διαφορετική...

Χρόνια πολλά Τόλη...
14 Νοέμβριος 2009 8:57 πμ

Ο/Η Margo είπε...
Τι όμορφη είδηση, τα γενέθλια του λατρεμένου μας Poet! Ξεκινώ λοιπόν από τη Μύκονο, στάση στην Αθήνα ν΄αφήσω τις θερμότερες ευχές μου εδώ πριν κινήσω για την αγαπημένη πλέον Θεσσαλονίκη οπού ζουν τόσο καλοί φίλοι!
Πολύ όμορφη η ανάρτηση για τον ποιητή μας, να σαι καλά!
Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι γιορτινό:)
14 Νοέμβριος 2009 9:14 πμ


Ο/Η Dinos-Art είπε...
Ουρανία-Όλγα είσαι ένας ανοιξιάτικος ανθόκηπος σε ό,τι σχολιάζεις.
Καλημέρα
14 Νοέμβριος 2009 9:37 πμ


Ο/Η ΓΙΑΝΝΑ είπε...
Αφηνω ευχες και λουλουδια.Χρονια πολλα, γεματα απο την μαγεια της ποιησης και την ομορφια της δημιουργιας.Να εχετε μια χαρουμενη μερα.
14 Νοέμβριος 2009 10:23 πμ



Ο/Η mareld είπε...
Αγαπημένη μας!!!

Θαμπώθηκα από την ομορφιά, Θαμπώθηκα από την μαγεία!!

Έφυγα και πήγα μακριά..
έξω από τη Γρανάδα έχουμε ένα φίλο που καλλιεργεί..τι..;
Υάκινθους..
τους λάτρευε και ο Λόρκα..
μάζεψα μια αγκαλιά και ήρθα γιατί μόνο αυτούς προσφέρω στους λατρεμένους μου ποιητές και ένας από αυτούς είναι και ο Τόλης μας..ήρθε η ώρα να το μάθει..

Χρόνια Πολλά λοιπόν Τόλης μας με την ευχή να συνεχίσεις στο μαγικό κόσμο της ποίησης και να ποτίζεσαι στη καθημερινότητά σου από χάδι και γλύκα, σε ένα ανοιχτό πράθυρο, τυλιγμένος σε πέπλο από Φως!!!

«[…] Ως εκ τούτου, λένε, δεν μπορεί να υπάρξει σχέση μεταξύ του ποιητή και της σημερινής εποχής. Ανοησίες. Αυτά τα συμβάντα είναι επιπόλαια. Δεν κατεβαίνουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταστρέψουν το πιο βαθύ και πρωτόγονο των ενστίκτων, το ένστικτο του ρυθμού. Το μόνο που χρειάζεσαι τώρα είναι να σταθείς στο παράθυρο και ν' αφήσεις την αίσθηση του ρυθμού ν' ανοίγει και να κλείνει ν' ανοίγει και να κλείνει, ν' ανοίγει και να κλείνει, τολμηρά, ελεύθερα, ωσότου το ένα πράγμα λιώσει μέσα στο άλλο, ωσότου τα ταξί να χορέψουν με τους νάρκισσους, ωσότου όλα τα κομμάτια σχηματίσουν ένα όλον [...]»
Βιρτζίνια Γούλφ

Φιλιά και αγκαλιές από μια βροχερή..Στοκχόλμη!
14 Νοέμβριος 2009 1:08 μμ

55fm είπε...

Έρχονται από παντού...οι φίλοι μας!
Αθήνα,Μύκονο,Θεσσαλονίκη,ακόμα και από τη βροχερή Στοκχόλμη!
Χαίρομαι πάρα πολύ,μα πάρα πολυυυυυυυυυ!!!
Πάω, γιατί πρέπει να υποδεχτώ και τους άλλους φίλους!
Μη βρούν την πόρτα κλειστή!

IZA είπε...

Χρόνια πολλά κι από εμένα, φίλε Τόλη. Δεν τα καταφέρνω καλά στα μεγάλα λόγια (νιώθω λίγο αμήχανα). `Ενα θα σου πω. Εύχομαι να είσαι γερός μέχρι τα βαθιά σου γεράματα κοντά σε καλούς φίλους (όπως το Ντίνο) και την οικογένειά σου και να τους προσφέρεις τα πλούσια δώρα της ψυχής σου.

Poet είπε...

Μόλις τώρα κατάφερα από το πρωί να καθίσω στον υπολογιστή για να σας ευχαριστήσω, καλές μου φίλες και φίλοι, τον καθένα ξεχωριστά.

Πρώτα όμως θα αναφέρω ένα χαριτωμένο περιστατικό στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Κυριακίδη, όπου λειτουργεί ο λογοτεχνικός καφενές κάθε Σάββατο πρωί (επιβάλλεται το κάπνισμα).

Καθόμαστε λοιπόν τριγύρω καμιά δεκαριά άτομα και αγορεύει ως συνήθως με τον σκωπτικό του τρόπο ο Ηλίας Κουτσούκος, οπότε εμφανίζεται φίλος γιατρός με ένα κουτί γλυκά. «Κερνάω σήμερα», λέει, «γιατί έχω τα γενέθλια μου».

«Κι εσύ, καρντάσι», αναφωνώ έκπληκτος εγώ. «Ναι», λέει εξίσου έκπληκτος αυτός, «έχεις κι εσύ γενέθλια;» «Ναι», επιβεβαιώνω, «εσύ, εγώ και ο πρίγκηπας Κάρολος του βρετανικού θρόνου» (αληθεύει).

Η υπόλοιπη ώρα αναλώθηκε, μεταξύ σοκολατίνας και τάρτας φρούτου, στην περιγραφή των φοβερών και τρομερών ιδιοτήτων του Σκορπιού (αυτοκαταστροφικό ζώδιο του θανάτου, του έρωτα και της αναγέννησης κ.ο.κ.). Περιττό να πω ότι κατατροπώθηκε ο βδελυρός ορθολογισμός και θριάμβευσε η αστρολογία. «Κουφάλες ποιητές», ήταν ο Κουτσούκειος πεζογραφικός επίλογος.

Poet είπε...

Αγγελικούλα μου, ιδρυτικό μέλος, διαχειρίστρια και συνονόματη του ιστολογίου, σ' ευχαριστώ από την καρδιά για τις ευχές σου, το τριαντάφυλλό σου και τα λουλούδια της ψυχής σου.

Εσύ, η Τζούλια κι εγώ συνεχίζουμε απτόητοι, με τη συμπαράσταση της παρέας, και το 2010. Εάν το θέλει ο μεγαλοδύναμος. Poetry and be damned!

Poet είπε...

Ε, τώρα τι να πω για την Ουρανία μας; Τα έχω πει όλα για κείνη και τα έχει πει όλα εκείνη για μένα. Μ π α χ τ σ έ ς (όχι με ξι) παιδιά μου, περβόλι!

Μας έχει πάρει την καρδιά εμάς τους Σαλονικιούς, πρώτα τον Κώστα της, μετά εμένα. Να χαίρεσαι, να χαμογελάς, να προσφέρεις, σε έχουμε ανάγκη.

Περισσότερα στο δικό σου ιστολόγιο. Σ' ευχαριστώ.

Poet είπε...

Σ' ευχαριστώ, γλυκό και δημοφιλέστατο κορίτσι της Μυκόνου. Εάν το επέτρεπε η γενική διευθύντρια του σπιτιού μας, θα είχα ήδη υιοθετήσει μία από τις γατούλες σου (και μία του Ντίνου).

Οι πίνακες σου, Margo μου, οι φωτογραφίες σου, η μουσική σου, όλα μας έχουν κερδίσει. Έβαλες τώρα και το μωβ καραβάκι για τα ταξίδια της φαντασίας μας.

Να είσαι καλά και καλό βράδυ.

Poet είπε...

Ντίνο μου, γιόρταζα πάντα τα γενέθλια μου και αγνοούσα την ονομαστική γιορτή μου (των 12 Αποστόλων, 30 Ιουνίου). Πριν από μερικά χρόνια όμως είχα πει ότι δεν με παίρνει άλλο με τέτοια νούμερα και καλά θα έκανα να θυμάμαι πώς με βάφτισε ο νονός μου. Έλα όμως που επιμένετε εσείς! Έτσι λοιπόν το φιλοσόφησα και υπέκυψα.

Σ' ευχαριστώ παλιέ και καλέ μου φίλε. Είσαι ο πρώτος που μου ευχήθηκε, τα είπαμε και θα τα ξαναπούμε στο ιστολόγιο σου.

Poet είπε...

Με συγκίνησες, Τζούλια μου. Δεν είχα ποτέ καμία άλλη φιλοδοξία στη ζωή μου παρά να ταξιδεύω και να γράφω. Να εκφράζω τη δική μου αλήθεια. Χαρακτηριστικός είναι ο δικός μου ορισμός για την ποίηση: «η δια του λόγου αναζήτηση της αλήθειας». Κι ας είναι μια χώρα χωρίς μονοπάτι, όπως λέει ο Κρισναμούρτι.

Αν λοιπόν η δική μου αλήθεια ταυτίζεται με τη δική σου, αν το παιδί που παραμένω μέσα μου βαθιά ταυτίζεται με το παιδί που είσαι εσύ, αν το δικό μου φως μπορεί να οδηγήσει έστω και ένα σου βήμα, τι ωραιότερο; Τι πιο αδελφικό, τι πιο συντροφικό, τι πιο ανθρώπινο;

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές του. Για τη σπάνια ευαισθησία και την έμπνευσή σου, για τη χαρά που είναι η συνεργασία μου μαζί σου.
Να είσαι πάντα καλά.

Poet είπε...

Καλωσόρισες, Ιλύ του Χρόνου. Αν δεν θυμάμαι τα αρχαία ελληνικά μου, το μισό κρίμα δικό σου. Εδώ έχω ξεχάσει πια την ηλικία μου.

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου. Αν δεν κάνω λάθος, είσαι φίλη της Ουρανίας μας. Μεγάλη συστατική επιστολή. Πίνω λοιπόν στη μελλοντική φιλία όλων μας.

Καλό βράδυ.

Poet είπε...

Οι ευχές από ένα ξωτικό έχουν διπλή δύναμη. Σ' ευχαριστώ θερμά, κοριτσάκι της Θεσσαλονίκης. Να είσαι πάντα φωτεινή και ευτυχισμένη.

Καλό βράδυ.

Poet είπε...

Ουρανία μου, πλάσμα μοναδικό, βρίσκομαι κάτω από διασταυρούμενες ευχές. Ευχαριστώ θερμά όλους τους φίλους σου και φίλους μου. Θα περάσω λίγο αργότερα από το ιστολόγιό σου για να σας ευχαριστήσω όλους κι από κοντά.

Για την ώρα, την αγάπη μου και τους χαιρετισμούς μου στην Ηλιούπολη. Να είστε πάντα καλά
και με τις πόρτες ανοιχτές.

Poet είπε...

ΙΖΑ μου, χαίρομαι ειλικρινά που γνωριζόμαστε ολοένα και καλύτερα. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, απλά και λιτά μόνο λόγια της καρδιάς. Όπως τα δικά σου.

Σ' ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σου. Να είστε πάντα καλά, εσύ και οι αγαπημένοι σου.

ξωτικό είπε...

Καλέ μας ποιητή
"Μου" εύχομαι να είσαι πολύυυυυυυυυυ καλά με πολλά κέφια και έμπνευση και να μας γεμίζεις με την ομορφιά
της σκέψης !!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!

Yiannis είπε...

Τόλη μου θερμές ευχές για τα γενέθλια σου και νάσαι πάντα καλά.Γερός , δυνατός και αέναα δημιουργικός

ΥΑΚΙΝΘΗ είπε...

14 Νοέμβρη .
Του αγίου Φιλίππου και .. του
Αγίου Τόλη Νικηφόρου .
Μεσ τη χρυσή βροχή των ευχών ένα λουλούδι απ΄την καρδιά μου και μια μαντινάδα γραμμένη από μια Ρουμελιώτισα .
"Ευχή για τα γενέθλια
τούτη σου λέω μόνο.
Πάμπλουτος νάσαι στη χαρά
και πάμπτωχος στον πόνο.
ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ . ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ

Ανδρέας Καρακόκκινος είπε...

Φίλε μου Τόλη, εύχομαι να είσαι καλά και να μας χαρίσεις κι άλλα όμορφα ποιήματα και ταξίδια μέσα στη ποίηση. Χρόνια σου πολλά και πάντα ποιητικά και ευτυχισμένα

Poet είπε...

Μόλις προλαβαίνω να απαντήσω πριν εκπνεύσει η 14η του μηνός. Γιατί αν το πάρει στραβά το ξωτικό, χαθήκαμε.

Γλυκό μου ξωτικό, σ' ευχαριστώ. Είσαι το μοναδικό πλάσμα που μπορεί και να εύχεται και να εκπληρώνει τις ευχές. Βασίζομαι στην ευαρέσκειά σου.

Poet είπε...

Σ' ευχαριστώ, Γιάννη μου. Να είσαι πάντα καλά.

Poet είπε...

Ωραίες ευχές, Υακίνθη μου, σ' ευχαριστώ πολύ. Να σκεφτείς ότι όταν ήμουν μικρός δεν μου άρεσε το όνομά μου και ήθελα να με φωνάζουν Φίλιππο.

Πάντως, κάθε άλλο παρά άγιος είμαι. Έχω υποκύψει πολλές φορές σε κάθε είδους πειρασμούς.

Poet είπε...

Σε ευχαριστώ θερμά, Ανδρέα μου. Και τις δικές μου ευχές για κάθε επιτυχία στην καινούρια αυτή φάση της ζωής σου.

"ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ" είπε...

Λόγω λιακάδας δεν υπήρχε αεράκι και αργήσαμε να φτάσουμε ως εκεί, Τόλη.
Ο "ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ" με μια μέρα καθυστέρηση, σου εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και έμπνευση!
Καλημέρα

Poet είπε...

Χαρταετέ μου, σ' ευχαριστώ κι εγώ με καθυστέρηση. Πάντα ψηλά, πάντα πολύχρωμος και λαμπερός σαν όνειρο. Κι αν δεν υπάρχει αεράκι, θα φυσήξουμε όλοι μαζί απ' την καρδιά και θα σ' ανεβάσουμε στον ουρανό.

Καλό βράδυ.

Μαρία Δριμή είπε...

Η γιορτή κρατάει σαράντα μέρες και τα γενέθλια 365! Με μία ημέρα καθυστέρηση να ευχηθώ κι εγώ χρόνια πολλά και καλά με όμορφες γραφές και δυνατά συναισθήματα, από αυτά που μας κρατούν ζωντανούς και αισιόδοξους.
Πολλά φιλιά, ποιητή μου.
Να είσαι πάντα κοντά μας και να γεμίζεις με ποίηση τις μέρες μας.

Poet είπε...

Α, ωραία, του χρόνου τον Νοέμβριο πάλι ανάρτηση στο Λιβάδι.

Σ' ευχαριστώ, Μαρία μου. Μαθαίνω ότι πέρασες πολύ ωραία στη Γερμανία. Με μουσικές και με πεσμένα στο λιθόστρωτο φύλλα του φθινοπώρου. Καλή επάνοδο λοιπόν και πολλά μελλοντικά ποιητικά ταξίδια.

Α. Δ.Ε. ΒΑΛΜΑΣ είπε...

Τόλη μου τι να πω έστω και μια εβδομάδα μετά - πάντα τελευταίος - μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά με υγεία και πιστεύω ότι στο μέλλον θα διαβάσουμε πολλά και σημαντικά ποιήματα αλλά και πεζά σου που προσωπικά μου αρέσουν πολύ.

Καλό βράδυ σε όλους.

Poet είπε...

Ξέρω ότι έχεις πολλά στο κεφάλι σου, Τάσο μου, όπως επίσης και ότι οι ευχές σου είναι από την καρδιά. Σε ευχαριστώ κι εγώ με καθυστέρηση και με την ίδια ειλικρίνεια. Να είσαι πάντα καλά.