Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Αγιασμός

Μια κάμαρα αγιάζεται
από δύο κορμιά που κοινωνούνται

Σε τίποτα λιγότερο απ' τη
λειτουργία ενός παπά που
μετουσιώνει τα
ασβεστωμένα τούβλα σε ναό

Τάσος Κουράκης
από τη συλλογή Ιερωτικόν, 2009
ενότητα Της θέωσης

4 σχόλια:

Margo είπε...

Πολύ εντυπωσιακό ένας πολιτικός να γράφει και μάλιστα έτσι! Όλες οι επιλογές είναι εξαιρετικές..
Χαίρομαι που τον γνώρισα.. ευχαριστούμε Τόλη που συνεχίζεις την πολύ καλή δουλειά και μέσα στο καλοκαίρι.
Πώς πάει η ζέστη;

Poet είπε...

Πρώτα πρώτα χαίρομαι που εμφανίστηκες, Margo μου, μέσα στην καλοκαιρινή ερημιά των ιστολογίων.
Φαντάζομαι ότι η Μύκονος θα έχει τώρα περισσότερο κόσμο από τη Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι είχαμε μια καταιγίδα, τώρα έχει νυχτώσει γλυκά και μάλλον δροσερά. Αύριο είπαν ότι θα έχουμε 22-28 βαθμούς, τέλεια δηλαδή.

Δεν έβλεπα τον Τάσο Κουράκη ως πολιτικό, ακόμη και πριν συνειδητοποιήσω πλήρως την ποιητική του ιδιότητα. Συνεχίζω να τον βλέπω ως μαχητικό οικολόγο, ως ακτιβιστή της αριστεράς γενικότερα και μέσα από τη βουλευτική του ιδιότητα. Και ως έναν άξιο του ονόματος ποιητή.

Όπως κι εσύ, παραμένω μακριά από το αγριεμένο πλήθος. Μου είπαν ότι σήμερα το μεσημέρι η ουρά των αυτοκινήτων άρχιζε έξω από την ανατολική Θεσσαλονίκη και έφτανε ως τη Χαλκιδική. Μετά από αυτό, συμπεραίνω ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων.

Αγγελικούλα είπε...

Τα βράδια καθόμαστε με τη Γεωργία (η κόρη μου, για όσους δεν το ξέρουν...) στο μπαλκόνι μας και παρακολουθούμε τα φώτα των αυτοκινήτων που αποβιβάζουν τα τρια βραδινά δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα.

Είναι πια η εποχή να κατεβαίνεις στη θάλασσα πριν τις 10 το πρωί που ακόμα κοιμούνται οι εύθυμοι παραθεριστές, ή μετά τις 6 το απόγευμα, που αποκαμωμένοι από τον ήλιο τα μαζεύουν και επιστρέφουν στα καταλύματά τους.

Το νησί θα είναι πάλι δικό μας τον Σεπτέμβριο (εφόσον ανοίξουν τα σχολεία).

Όμως έχουμε παρέα τα ποιήματα που διαλέγεις για μας, Τόλη, αλλά και τα διηγήματα, μέσα από το πιο πρόσφατο δημιούργημά σας.

Καλή σου μέρα και σήμερα!

Poet είπε...

Καλημέρα, Λίνα μου.

Σπεύδω να αναρτήσω ένα καινούριο ποίημα που έχει να κάνει με λιμάνι, ακροθαλασσιά, αστέρια που πέσανε την προηγούμενη νύχτα. Για σένα και όσους άλλους κάνουν ακριβώς το ίδιο στο μπαλκόνι τους. Μόνοι ή με παρέα.

Σου στέλνω και τους βορινούς ανέμους να δροσιστείς.