Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Βραβείο



Η Νεφέλη μας έκανε την τιμή να μας απονείμει ένα βραβείο «για την πανέμορφη ιστοσελίδα μας γεμάτη ποίηση …» Την ευχαριστώ θερμά και εκ μέρους της Λίνας και της Τζούλιας. Θα μου επιτρέψει όμως να μην τηρήσω τους κανόνες για μια φορά ακόμη στη μακρά ιστορία της παραβατικότητάς μου. Δηλαδή, να ανταποκριθώ με τον δικό μου τρόπο, τον τρόπο της ποίησης.

Το ποίημά μου με τίτλο «αφιέρωση» δημοσιεύτηκε εντελώς πρόσφατα ως προμετωπίδα στο ελαφρά μεταχρονολογημένο λογοτεχνικό περιοδικό Πάροδος, τεύχος 29, Ιούλιος 2009. Τις επόμενες μέρες σκοπεύω να αναφέρω περισσότερα για το τεύχος αυτό της Παρόδου, για τον ποιητή Κώστα Ριζάκη που το εκδίδει και για τα λογοτεχνικά περιοδικά γενικότερα.

Σήμερα θα αρκεστώ να αφιερώσω το ποίημά μου (που ακολουθεί για να προηγηθεί) σε εκείνους που είχα την ευκαιρία να εκφράσω τη φιλία μου και την εκτίμησή μου για τα ιστολόγιά τους και σε εκείνους που δεν είχα τον χρόνο να το κάνω. Συγκεκριμένα, στη Λίνα, τη Τζούλια και τον Νίκο, στο 7ο και το 5ο δημοτικό σχολείο Χαϊδαρίου, στην Ουρανία (κατά κόσμον Όλγα του Χαρταετού), στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και στο 3ο γυμνάσιο Τούμπας, στην ίδια τη Νεφέλη (και στην άλλη Νεφέλη), στη Λένα της Λέσχης Ανάγνωσης Άνω Τούμπας, στην Πανδώρα, στην Maria Jose, την Όλγα και τη Margo, στο Ξωτικό της πόλης των φαντασμάτων, στους ποιητές Ανδρέα Καρακόκκινο, Τάσο Κάρτα, Κατερίνα Καριζώνη, Λία Νικολαϊδη και Ιωάννη Τσιουράκη, στην Terra Amata, στον Γιάννη Βανίδη, στη Κόκκινη Ομπρέλα και στη Κοπέλα με το καναρινί φόρεμα.

Αυτοί είναι σίγουρα περισσότεροι από 15 αλλά ακόμη περισσότεροι είναι και οι υπόλοιποι κάτοχοι ιστολογίων και τακτικοί αναγνώστες αυτού του ιστολογίου και του προσωπικού μου ιστολογίου, Ο πλοηγός του απείρου, στους οποίους επίσης το αφιερώνω. Με την αγάπη μου που υπάρχει πάντοτε, ακόμη και όταν παραμένει βουβή.

Καλό βράδυ και καλό καλοκαίρι σε όλους.

4 σχόλια:

Ανδρέας Καρακόκκινος είπε...

Η παραβατικότητα σου Τόλη μου κάνει την υπέρβαση και είναι τιμή για μένα να είμαι ένας απ' αυτούς που αφιερώνεις αυτό το ποίημα που βγαίνει μέσα από το μυστικό αλφάβητο της καρδιάς σου.
Σ' ευχαριστώ.

Poet είπε...

Έχω πρόβλημα με τον αυχένα μου, Ανδρέα, και πρέπει να κρατάω ψηλά το κεφάλι. Ακόμη και στα επουσιώδη. Κι ένα μικρό πρόβλημα με τη συνείδησή μου.

Πάντως, αξίζεις περισσότερα από αυτή τη μικρή αφιέρωση, ρε μπαγάσα (όπως θα έλεγε και ο Τηλέμαχος Αλαβέρας που τώρα βρίσκεται σε έναν καλύτερο κόσμο).

55fm είπε...

Tόλη μου,
η Ουρανία του Ουρανού και η Όλγα του χαρταετού,με ιδιαίτερη συγκίνηση,σου δίνουν ένα φιλί και σου λένε ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά τους για την αφιέρωση!

Poet είπε...

Πέρα από την ομαδική αφιέρωση, επιφυλάσσομαι να σου αφιερώσω κάποτε ένα ποίημα καθαρά προσωπικά, Ουρανία μου. Όπως σου αξίζει.