Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Ελπίδα

Ξοδεύαμε τη ζωή μας ανόθευτοι, λέγαμε,/ από τον χώρο και τον χρόνο./ Τον Ιούνιο θερίζαμε ακούραστοι τα στάχια/ και το φθινόπωρο τα κίτρινα φύλλα των δέντρων μαζεύαμε/ από το νοτισμένο χώρα/ και πάντα γυρεύαμε να βρούμε κάτι νέο./ Τα βράδια αναζητούσαμε στον ουρανό το πιο λαμπρό αστέρι/ ως ένδειξη ελπίδας για κάτι που θα ερχόταν,/ που είναι κοντά, «θα δεις, θα 'ρθει», λέγαμε μεταξύ μας. Κι ακόμα περιμένουμε αισιόδοξοι για κάτι άλλο, μα όχι άδικα. Να,κάτι αχνοφέγγει.// .............................................................................. Αλεξία Καλογεροπούλου// από τη συλλογή Λέξεις στην άμμο, 2019

2 σχόλια:

tolis είπε...

Η Αλεξία Καλογεροπούλου σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της (Master) στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, με ειδίκευση στις Πολιτισμικές Σπουδές και στην Ανθρώπινη Επικοινωνία.
Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και στην ΕΡΤ.
Είναι δημιουργός του ιστότοπου για το βιβλίο booksitting.
Έχει εκδώσει το βιβλίο «Είσαι το κάρμα μου», το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση των ευπώλητων βιβλίων της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Φλωρός».
Λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

tolis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.