Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Κοίτα με

Να ψάξω μες στο μαύρο/ το σημείο εκείνο που με ορίζει// ............................................................................ μίλα μου/ από πηγάδι βγαίνουν/ φοβισμένα τα λόγια σου// ............................................................................ κράτα με/ μια κούπα χώμα είμαι/ διαφεύγω μέσα σπ' τα δάχτυλά μου// ............................................................................ φίλα με/ ίσως χοστάσω για λίγο/ την απουσία μου/ που σαν αστέρας διάττων/ θα μεγαλώσει/ αφήνοντας τη νύχτα/ πιο σκοτεινή.// ....................................................................... Θεοδώρα Φούτρου// από τη συλλογή Πέφτοντας απ' τη χαράδρα του παραμυθιού, 2021

1 σχόλιο:

Poet είπε...

Η Θεοδώρα Φούτρου γεννήθηκε στη Λευκωσία και ζει και εργάζεται στη Λεμεσό. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Καλές Τέχνες. Απέκτησε τον τίτλο Bachelor (Honours) in Fine Arts του Middlesex University καθώς και Μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες στο Frederick University. Είναι Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου και μέλος του Δ.Σ. του Συντονιστικού Συμβουλίου των Πολιτιστικών Φορέων της Λεμεσού. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και είναι η δημιουργός και διευθύντρια του πολυχώρου gARTen Art-space στη Λεμεσό. Έχει εκθέσει στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με την ποιήτρια και δοκιμιογράφο Ευτυχία - Αλεξάνδρα Λουκίδου και συμμετείχε με ποίηση στον τόμο Συν(γ)ραφές, εκδόσεις «Ταχυδρόμιον», 2018.